Vrolijke thee met een sociaal verhaal!

In een van de gezelligste straten van Nijmegen vind je Het Theezaakje in een smal maar hoog pandje van vier verdiepingen in de oudste straat van Nederland: de Lange Hezelstraat 56.
Lees verder

Wat is Het Theeza(a)kje?

Het Theezaakje is een medewerkers-coöperatie van en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De oprichter (Hidde Blom) van Het Theezaakje ontmoette in zijn vorig werk als maatschappelijk werker, veel mensen die lastig aansluiting vonden bij de arbeidsmarkt / samenleving maar wel hun mogelijkheden, talenten en wensen wilden benutten.  Hij besloot daar werk van te maken door samen een bedrijf op te richten met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Vaak is het vinden van een betaalde baan of een opleiding extra lastig als er een psychische of lichamelijke beperking meespeelt. Werkgevers hebben vaak niet de ruimte of de know-how om afgestemde werkplekken vorm te geven, ook al zouden dat misschien wel willen.

Daarom is Het Theezaakje in het leven geroepen. Onze missie is om einde te maken aan de zogenaamde ‘de afstand tot de arbeidsmarkt’. We gebruiken thee als middel om mensen een kans te bieden die afstand te overbruggen en een opstap te bieden naar betaald werk of opleiding. Het liefst verkopen we thee aan bedrijven die behalve voor onze thee, ook open staan voor samenwerking in de vorm van stage of werkervaringsplekken voor onze medewerkers.

Thee is  wat ons betreft het middel en de oplossing. We zijn dan ook specialist op het gebied van thee en alles wat daarmee samenhangt. We voorzien iedereen graag van de favoriete, betaalbare en tevens biologische thee. We helpen je met plezier en aandacht met het schenken van de beste kop thee!

Daarom is Het Theezaakje een Social Enterprise.

Soms kan je leven zo lopen dat het lastig is om een leuke werkplek te vinden die aansluit bij de mogelijkheden en kwaliteiten die je hebt.

In de onderneming van Het Theezaakje hebben we ontwikkeltrajecten die je helpen met het vinden van je plek op de arbeidsmarkt. Met behoud van uitkering kan je bij ons toewerken naar een betaalde baan of passende opleiding. Afgestemd op persoonlijke leerdoelen en met ondersteunende begeleiding van jobcoaches kan iedereen bij ons beginnen. Op dit moment bestaat ons team uit een kleine twintigtal gemotiveerde enthoustheelingen die jou de beste thee-ervaring willen geven die er bestaat 🙂

Voor de ontwikkeltrajecten werken we samen met Werkbedrijf Nijmegen en eventueel betrokken zorginstellingen. 

We verkopen onze thee (en koffie) graag aan bedrijven die open staan voor stage en opleidingsplekken voor onze medewerkers.

Heb jij onze thee al in je coffeecorner?

Ons TEAm

Ons team bestaat uit een veelkleurig gezelschap van mensen die bv. door een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid moeite ondervinden om te werken, maar dat wel graag willen.

Meike Siteur

Trajectcoach en Werkbegeleider

Jasper Hermans (Jing Ren)

Mindfulness-trainer, in- en verkoop, procesmanagement.

Sanne van Roekel

Klantenservice en Administratie

Het TEAm
Allround medewerkers

Het TEAm

Het TEAm
Winkelmedewerker

Het TEAm

Het TEAm
Winkelmedewerker

Het TEAm

Het TEAm
Productiemedewerker

Het TEAm

Het TEAm
Social-Media assistent

Het TEAm

Het TEAm
Webshopbeheer

Het TEAm

Het TEAm
Ervaringsdeskundige

Het TEAm

Het TEAm
Verkoper

Het TEAm

Op weg naar werk
Wil jij bij ons aan de slag?

Neem dan contact met ons op!

Ons team wordt begeleid door sociaal werkers, waaronder een pedagoog, maatschappelijk werker en een mindfullnesstrainer.  

In een ontwikkeltraject waarbij de focus ligt op persoonlijke ontwikkeling reiken we middelen en instrumenten aan om het team en haar individuele leden sterker te maken door vergroting van zelfvertrouwen en beroepscompetenties.

Onze missie is om een eind te maken aan de ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.

In het vinden van je plek op de arbeidsmarkt gaat het er erom dat je met plezier je werk kan doen. In Het Theezaakje leer je ontdekken waar je energie van krijgt, welke omstandigheden je nodig hebt en hoe je succesvol samenwerkt om je doelen te bereiken.

Ons team bestaat momenteel uit ongeveer twintig mensen die op allerlei manieren hun kwaliteiten inzetten. Dat kan in de winkel, de productie, de klantenservice, social media of webshopbeheer.

Als je hebt ontdekt waar je energie van krijgt is de volgende stap het vinden van je werkplek. Dat doen we in samenwerking met Werkbedrijf Nijmegen, verschillende zorginstellingen en bedrijven en organisaties die behalve onze thee schenken ook stage en opleidingsplekken mogelijk maken.

Zo werken we samen aan opstapplekken en maken we gebruik van de mogelijkheden van het netwerk om de afstand tot de arbeidsmarkt iets kleiner te maken.

Iedereen verdient toch een leuke baan?

De Missie

Het Theezaakje gebruikt thee als middel om een eind te maken aan de ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.

Raad van Toezicht

Het Theezaakje is een bedrijf die sociale impact wil maken. Als coöperatie maken we ons sterk voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. We doen dat door werkplekken te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor het opbouwen van reserves en de ontwikkeltrajecten te financieren, moeten we winst maken. Soms komen dan lastige en complexe afwegingen in de besluitvorming aan de orde omdat impact first de financiële duurzaamheid van het bedrijf in de weg kan zitten en vice versa.

Om de sociale impact te waarborgen ziet de Raad van Toezicht toe op het dagelijks bestuur en de koers van het bedrijf.

De Raad van Toezicht is er om ons team scherp te houden op onze sociale doelstelling en adviseert en ondersteunt bij complexe vraagstukken in de onderneming.

Frans van Schijndel

Ex-ondernemer (in retraite)

Mark Grievink

Arbeidsparticipatie-deskundige

Linda Modderkolk

Coach voor Young Professionals

(Financieel adviseur)

Open vacature- Ga jij met ons op missie?

Code Sociaal Ondernemen

Wij zijn graag open over wat er speelt. Klik op onderstaande knoppen voor een kijkje achter de scherm. Vragen? Stel ze gerust!

Financieel Jaarverslag 2020 (concept)
Evaluatie Jaarverslag 2020
Statuten
Financieel Jaarverslag 2019 (concept)
Bidbook

Rondleiding door Het Theezaakje

Achter de fysieke winkel schuilt nog een hele wereld schuil.

We nemen je graag mee op een digitale rondleiding, kom een keer langs voor het echie!

Start de rondleiding

Begane grond

Op de begane grond vind je een gezellig ingerichte winkel waar je behalve meer dan 100 verschillende theeën, ook allerlei theetoebehoren kan kopen.

 Je kan bij ons eindeloos veel thee ruiken en zien!

Naar de 1e verdieping

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping vindt de productie van de zakken plaats. Hier vullen we de zakken en maken we je bestelling in orde.

Hier maken we ook alle cadeautjes en relatiegeschenken. Soms staan de dozen tot aan het plafond opgestapeld.

Aan eind van de dag worden alle pakketjes opgehaald door de fietskoerier die het op een milieuvriendelijke manier bij onze klanten bezorgd.

Naar de 2e verdieping

Tweede verdieping

Wist je dat we de zakken waar de thee in zit allemaal zelf met de hand drukken? Dit doen we in samenwerking met onze partner zeefdrukkerij Kurtface Nijmegen.

Alle zakken worden drie keer bedrukt. Twee keer aan de voorkant en een keer aan de achterkant. Het ambachtelijk drukken van de zakken met zeefdruk is een behoorlijk arbeidsintensief proces maar wel super gaaf om te doen 😎.

Op de tweede verdieping bevindt zich de keuken en de Headquarters. In de TEAm ruimte komen we samen om te eten, te overleggen en creatief bezig te zijn. Hier doen we ook de klantenservice, social media en webshopbeheer.

Het is al snel een beetje te klein. Daarom proberen we heel mindfull en rustig te werken zodat we elkaar niet voor de voeten lopen. Een hele oefening!

Naar de zolderkamer

Zolderkamer

Helemaal boven in het pandje is de zolderkamer.

Op de zolderkamer hebben we een gespreksruimte om de leerdoelen te bespreken of nieuwe klanten een kopje thee te laten proeven. Ook worden hier onze Theeproeverijen en Zen met Thee sessies gehouden.

Met uitzicht over de oude benedenstad en de Waalbrug van Nijmegen!

Ons TEAm
Onze waarden

Wat vinden wij belangrijk?

Het Theezaakje is er voor mensen, voor ontwikkeling, plezier, verbinding en creativiteit. In alle keuzes die we maken zijn deze waarden de kaders. Draagt het niet bij aan een van die waarden of gaat het in tegen wat wij belangrijk vinden, dan maken we een andere keuze.

Plezier

Iedereen wil leuk en plezierig werk. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons doet waar diegene energie van krijgt!

Ons product is met plezier gemaakt en dat is te zien!

Creativiteit

Jezelf uitdrukken is een belangrijk voorwaarde voor plezierig werk. Dat betekent dat je doet waar je goed in bent, je talenten ontplooit en leert hoe je je kwaliteiten nuttig in kan zetten.

Onze producten zijn origineel en authentiek (net als onze mensen)!

Verbinding

Fijn en prettig contact met collega’s is een voorwaarde voor plezierig werk.

Wij werken samen op basis van gelijkwaardigheid, we helpen en versterken elkaar, zoeken naar wederzijds vertrouwen en zijn open
over wat er speelt.

Ontwikkeling

Met een gezonde dosis plezier, creativiteit en prettig contact met collega’s heb je een goede voedingsbodem voor persoonlijke ontwikkeling en groei van onze teamleden.

En daar doen we het voor! 

Meer info over samenwerken