IJs met aardbeien en Theesiroop

Recept: ijs met aardbeien en Theesiroop!

Deze zoete verassing is een smaakexplosie van smaken en texturen. Zoet, zuur knapperig en heerlijk zacht!

Naomi is theesommelier in opleiding en beleefd als fijnproever veel plezier aan het creëren van nieuwe smaken en gerechten. In onze winkel liggen al een paar heerlijke theemixen van haar hand. Tijdens de lockdown ging ze los in eigen keuken en kwam met dit gerecht.

Een heerlijk dessert van ijs, aardbeien en Basil Grey thee.

IJs met aardbeien en balsamico- theesiroop

Ingrediënten:

  • Vanille-ijs
  • Aardbeien (of frambozen)
  • Witte chocoladevlokken

Voor de siroop:

  • 200 milliliter rode vruchtensap
  • 2 eetlepels Basil Grey thee
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 eetlepels suiker

Bereiding:

1. Warm het vruchtensap op in een pannetje.
2. Voeg de thee toe wanneer het sap heet is.
3. Zet het vuur zo laag mogelijk.
4. Laat de thee ongeveer 3 minuten sudderen.
5. Filter het vruchtensap met een fijne zeef of eventueel een koffiefilter.
6. Doe het sap in een schone pan en zet die op middelhoog vuur.
7. Voeg de balsamico en de suiker toe, en roer tot de suiker is opgelost.
8. Kook het sap in tot een dikke siroop.
9. Verwijder de kroontjes, en snij de aardbeien in kwarten. (frambozen hoef je niet te snijden)
10. Doe twee of drie aardbeien in elk schaaltje.
11. Verdeel het is over de schaaltjes. ( 1 bolletje per schaaltje, of twee voor grotere ijsjes)
12. Druppel twee eetlepels siroop over elk ijsje.
13. Garneer met de vlokken.
14. Eet smakelijk!