Recept voor het zetten van heerlijke ijsthee

Ook in de zomer drinken wij graag thee!

 

Thee is een van de meest diverse drankjes ter wereld, en dat betekent dat thee zeker niet alleen heet gedronken hoeft te worden.

Met een beetje creativiteit kan je zelf namelijk verassend eenvoudig heerlijke en verfrissende ijsthee maken van onze losse thee.

 

Hier is een eenvoudig recept om in no-time een heerlijke en verkoelende kan ijsthee te zetten:

 

  1. Breng water aan de kook, kies een thee naar keuze, zet een theepot klaar.
  2. Zet de thee, iets sterker dan gebruikelijk, in de theepot en voeg eventueel zoetmiddel toe. Roer goed door om het zoetmiddel op te lossen.
  3. Zet de theepot in de koelkast nadat deze enigszins is afgekoeld en voeg eventueel alvast wat ijsblokjes toe om de thee sneller op temperatuur te krijgen.
  4. Heeft de thee de juiste verfrissende temperatuur bereikt? Voeg dan naar smaak wat citroensap en extra ijsklontjes toe, schenk het in een glas en geniet ervan! Drink de thee binnen 24 uur.

Ijstheetip:

Voor een extra frisse smaak kun je een handje verse muntblaadjes in de theepot doen voordat je het hete water over de thee schenkt.

Ben je in een tropische stemming? Voeg wat schijfjes ananas, perzik of ander fruit toe voor een fruitige smaakbeleving!