Earl Grey en chocolade : een klassieke combinatie

Thee tip: Earl Grey en chocolade : een klassieke combinatie .

 

Earl Grey en chocolade is een klassieke combinatie waar Naomi, onze theesommelier in opleiding, dol op is.

Earl Grey met pure chocola met pecan en kokos is echt krankzinnig lekker (ook lekker in combinatie met de Tony’s reep waar ik het idee van dit recept vandaan haalde).

Earl Grey met al die smaken in een cake is gewoon pure perfectie.

 

 

Chocolade-pecan-kokoscake

Deze cake bevat zowel cacaopoeder als stukjes pure chocola, en heeft daardoor een heerlijke rijke chocoladesmaak. Verrijkt met pecannoten en kokos voor een tropisch tintje.

Het enige wat daar nog aan ontbreekt is een lekker kopje thee.

Ingrediënten:

  • 300 gr. suiker
  • 250 gr. boter, op kamertemperatuur (plus een beetje extra om in te vetten)
  • ¼ tl. zout
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 50 gr. cacaopoeder (plus een beetje extra om te bestuiven)
  • 95 ml. melk
  • 100 gr. extra pure chocolade, fijngehakt
  • 70 gr. Pecannoten
  • Gedroogde kokos (snippers of rasp)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°
  2. Vet een cakeblik van 30 cm in, en bestuif licht met cacaopoeder.
  3. Hak ongeveer de helft van de nootjes fijn, en houdt de rest apart om mee te garneren.
  4. Doe 250 gram suiker met de boter en het zout in een kom. Mix dit minimaal 5 minuten romig.
  5. Voeg de eieren een voor een toe, waarbij je elk ei pas toevoegt als het vorige is opgenomen.
  6. Stop met mixen als alle eieren opgenomen zijn en het mengsel luchtig en schuimig is.
  7. Zeef de bloem en het bakpoeder. Spatel bloem en bakpoeder voorzichtig door het beslag zodat de luchtigheid behouden blijft.
  8. Zeef het cacaopoeder in een aparte kom. Voeg nog eens 50 gram suiker toe aan het cacaopoeder samen met de melk. Roer tot je een dik chocolademengsel krijgt.
  9. Spatel je chocolademengsel voorzichtig door het cakebeslag.
  10. Spatel tot slot je chocola, je gehakte nootjes en een handje kokos door het beslag. Als je niet zeker weet of je de juiste hoeveelheid pecan en kokos hebt gebruikt, raad ik je vooral aan om van het beslag te proeven en eventueel nog wat nootjes of kokos toe te voegen.
  11. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Garneer de bovenkant van je cake met de overgebleven nootjes.
  12. Bak de chocoladecake in 60-75 minuten gaar.
  13. Controleer of de cake gaar is door er een vork of satéprikker on te steken. Als er geen beslag aan blijft pakken is de cake gaar en mag hij uit de oven. Laat kort afkoelen, stort hem en neem vervolgens de vorm weg. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.