Vrolijke thee met een sociaal verhaal!

In een van de gezelligste straten van Nijmegen vind je Het Theezaakje in een smal maar hoog pandje van vier verdiepingen in de oudste straat van Nederland: de Lange Hezelstraat 56.
Lees verder

Wat is Het Theeza(a)kje?

Twee jaar geleden is Het Theezaakje gestart door ‘Mr. Tea’ Hidde Blom.

Hidde ontmoette, in zijn vorig werk als maatschappelijk werker, veel mensen die lastig aansluiting vonden bij de arbeidsmarkt / samenleving maar wel hun mogelijkheden, talenten en wensen wilden benutten.  

Vaak is het vinden van een baantje als vrijwilliger, een opleiding of betaalde baan extra lastig vanwege een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid.

Daarom is Het Theezaakje in het leven geroepen. Wij zijn er om mensen met een arbeidsbeperking te helpen werk van hun talent te maken. Daarom is Het Theezaakje een Social Enterprise.

Iedereen met een arbeidsbeperking is welkom bij Het Theezaakje om arbeidsvaardigheden te leren, zich te ontwikkelen en in een klein en veilig team het beste uit zichzelf te halen.

Wij werken samen met o.a. horeca, bedrijven, retail, zorginstellingen en andere organisaties door heel Nederland.

Onze eigen theelijn van acht ludieke biologische theemelanges zijn de basis van onze werkzaamheden. De zakken worden met de hand gezeefdrukt, gevuld en vanuit de winkel over het land verspreid. Dankzij de verkoop van deze zakken hebben we bestaansrecht. Onze bedrijfsvoering is bijna volledig gericht op voortdurende instroom en uitstroom van onze theelijn.

Nu zijn we nog voor een groot gedeelte afhankelijk van subsidies, maar zouden heel graag onze volledige inkomsten uit de verkoop van thee halen zodat we een duurzame en zelfredzame organisatie zijn.

Hoe leuk zou het zijn als jij ons daarmee wil helpen!

Wij maken werk van talent!

Financieel Jaarverslag 2019 (concept)
Evaluatie Jaarverslag 2019
Statuten
Theeory Of Change
Stakeholders in beeld
Organogram
Start de rondleiding

Begane grond

Op de begane grond vind je een gezellig ingerichte winkel waar je behalve meer dan 100 verschillende theeën, ook allerlei theetoebehoren kan kopen.

Ook is er plek om thee te proeven en een praatje te maken.

Naar de 1e verdieping

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping vindt de productie van de zakken plaats. Hier vullen we de zakken en maken we je bestelling in orde.

Al onze producten worden met de fietskoerier op een milieuvriendelijke manier naar je opgestuurd.

Naar de 2e verdieping

Tweede verdieping

Wist je dat we de zakken waar de thee in zit allemaal zelf met de hand drukken? Dit doen we in samenwerking met onze partner zeefdrukkerij Kurtface Nijmegen.

Alle zakken worden drie keer bedrukt. Twee keer aan de voorkant en een keer aan de achterkant. Het ambachtelijk drukken van de zakken met zeefdruk is een behoorlijk arbeidsintensief proces maar wel super gaaf om te doen 😎.

Op de tweede verdieping bevindt zich de keuken en de TEAm ruimte. In de TEAm ruimte komen we samen om te eten, te overleggen en creatief bezig te zijn.

Naar de zolderkamer

Zolderkamer

Helemaal boven in het pandje is de zolderkamer.

In de zolderkamer worden onze Theeproeverijen en Zen met Thee sessies gehouden.

Met uitzicht over de oude benedenstad en de Waalbrug van Nijmegen!

Ons TEAm

Ons TEAm

Ons team bestaat uit een veelkleurig gezelschap van mensen die bv. door een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid moeite ondervinden om te werken, maar dat wel graag willen.

Hidde Blom
Hidde Blom

'Mr. Tea' - Oprichter & Sociaal ondernemer

Meike Siteur

Jobcoach & Werkbegeleider

Jasper Hermans (Jing Ren)

Theeoloog en Mindfulness trainer

Sanne van Roekel

Klantenservice

Het TEAm
Medewerkers

Het TEAm

Op weg naar werk
Ga jij met ons op missie?

Neem dan contact met ons op!

Ons team wordt aangestuurd door sociaal werkers, waaronder een beeldend therapeut en een maatschappelijk werker.

In een programma waarbij de focus ligt op talentontwikkeling reiken we middelen en instrumenten aan om het team en haar individuele leden sterker te maken door vergroting van talent en verbinding met elkaar.

Onze missie is om mensen te helpen werk van hun talent te maken. Het gaat erom plezierig werk en een plezierig leven te hervinden of te verkrijgen.

Iedereen met een beperking is bij ons welkom zich bij ons gezellig team aan te sluiten en daarin te doen wat ze leuk vinden, hun talent vergroten en ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

Ons team bestaat momenteel uit ongeveer tien mensen die op allerlei manieren hun steentje bijdragen. Dat kan in de winkel, de productie, het atelier of de keuken. Daar zijn veel activiteiten te doen en als dat niet direct aansluit bij een medewerker kijken we naar wat iemand graag zou willen en kijken we of dit in Het Theezaakje kunnen doen.

Onze waarden

Raad van Toezicht

Het Theezaakje is een klein bedrijf met een grote impact.

Om deze sociale impact te waarborgen ziet de Raad van Toezicht toe op verbeterde begeleiding en zorg voor onze medewerkers.

De Raad van Toezicht is er om ons team scherp te houden op onze sociale doelstelling.

Mark Grievink

Clusterleider arbeidsparticipatie Pluryn

Mariëlle de Groot - van Dooren

Mentor en trainer voor projectmanagers

Frans van Schijndel

Ex-ondernemer (in retraite)

Linda Modderkolk

Krachtgerichte coaching for Young Professionals

Wat vinden wij belangrijk?

Het Theezaakje is er voor mensen, voor ontwikkeling, plezier, verbinding en creativiteit. In alle keuzes die we maken zijn deze waarden de kaders. Draagt het niet bij aan een van die waarden of gaat het in tegen wat wij belangrijk vinden, dan maken we een andere keuze.

Plezier

Iedereen wil plezierig werk en een leuk leven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons doet wat diegene leuk vindt om te doen.

Ons product is met plezier gemaakt en dat is te zien!

Creativiteit

Plezierig werk betekent dat je je doet waar je goed in bent, je talenten ontplooit en leert hoe je je talenten in kan zetten zodat je eigen unieke zelf zichtbaar wordt.

Onze producten zijn uniek en bijzonder (net als onze mensen)!

Verbinding

Een plezierig leven hangt vooral af van prettig contact met de mensen om je heen.

Wij werken samen op basis van gelijkwaardigheid, we helpen en versterken elkaar, zoeken naar wederzijds vertrouwen en zijn open
over wat er speelt!

Ontwikkeling

Wanneer plezier, creativiteit en verbinding met anderen samenkomen heb je de perfecte voedingsbodem voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

We streven naar het beste van onszelf!

Meer info over samenwerken