Vrolijke thee met een sociaal verhaal!

In een van de gezelligste straten van Nijmegen vind je Het Theezaakje in een smal maar hoog pandje van vier verdiepingen in de oudste straat van Nederland: de Lange Hezelstraat 56.
Lees verder

Wat is Het Theeza(a)kje?

Twee jaar geleden is Het Theezaakje gestart door ‘Mr. Tea’ Hidde Blom.

Hidde ontmoette, in zijn vorig werk als maatschappelijk werker, veel mensen die lastig aansluiting vonden bij de arbeidsmarkt / samenleving maar wel hun mogelijkheden, talenten en wensen wilden benutten.  

Vaak is het vinden van een baantje als vrijwilliger, een opleiding of betaalde baan extra lastig vanwege een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid.

Daarom is Het Theezaakje in het leven geroepen. Wij zijn er om mensen met een arbeidsbeperking te helpen werk van hun talent te maken. Daarom is Het Theezaakje een Social Enterprise.

Iedereen met een arbeidsbeperking is welkom bij Het Theezaakje om arbeidsvaardigheden te leren, zich te ontwikkelen en in een klein en veilig team het beste uit zichzelf te halen.

Wij werken samen met o.a. horeca, bedrijven, retail, zorginstellingen en andere organisaties door heel Nederland.

Onze eigen theelijn van acht ludieke biologische theemelanges zijn de basis van onze werkzaamheden. De zakken worden met de hand gezeefdrukt, gevuld en vanuit de winkel over het land verspreid. Dankzij de verkoop van deze zakken hebben we bestaansrecht. Onze bedrijfsvoering is bijna volledig gericht op voortdurende instroom en uitstroom van onze theelijn.

Nu zijn we nog voor een groot gedeelte afhankelijk van subsidies, maar zouden heel graag onze volledige inkomsten uit de verkoop van thee halen zodat we een duurzame en zelfredzame organisatie zijn.

Hoe leuk zou het zijn als jij ons daarmee wil helpen!

Wij maken werk van talent!

Start de rondleiding

Begane grond

Op de begane grond vind je een gezellig ingerichte winkel waar je behalve allerlei verschillende theeën, ook allerlei theetoebehoren kan kopen.

Ook is er plek om thee te proeven, een taartje te eten en een praatje te maken.

Naar de 1e verdieping

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping vindt de productie van de zakken plaats. Hier vullen we de zakken en maken we je bestelling in orde.

Al onze producten worden met de fietskoerier op een milieuvriendelijke manier naar je opgestuurd.

Naar de 2e verdieping

Tweede verdieping

Wist je dat we de zakken waar de thee in zit allemaal zelf met de hand drukken? Op de tweede verdieping in het pand zijn we daarmee bezig.

Met de zeefdrukmolen kunnen we twee drukgangen in een keer doen. Alle zakken worden drie keer bedrukt. Twee keer voor de voorkant en een keer de achterkant. Het maken van de zakken met zeefdruk is een arbeidsintensief proces maar een spannende druktechniek met een brede toepasbaarheid. Hier kunnen we ook allerlei andere producten drukken zoals theedoeken en t-shirts.

Op dezelfde tweede verdieping bevindt zich de keuken. Hier bakken we taarten en maken we chocola.

Naar de zolderkamer

Zolderkamer

Helemaal boven in het pandje is de zolderkamer met een kantoor voor alle administratieve en organisatorische zaken.

Hier hebben we ook maandelijkse teammeetings waar we meer aandacht hebben voor persoonlijke uitdagingen en teambuildings activiteiten.

Met een prachtig uitzicht over de oude benedenstad en de Waalbrug van Nijmegen!

Ons TEAm

Ons TEAm

Ons team bestaat uit een veelkleurig gezelschap van mensen die bv. door een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid moeite ondervinden om te werken, maar dat wel graag willen.

Hidde Blom
Hidde Blom

'Mr. Tea' - Oprichter & Sociaal ondernemer

Meike Siteur

Werkbegeleider

Joris Budel

Product- en contentontwikkeling

Jasper Hermans (Jing Ren)

Theeoloog en mindfulness trainer

Het TEAm
Medewerkers

Het TEAm

Op weg naar werk
Ga jij met ons op missie?

Neem dan contact met ons op!

Ons team wordt aangestuurd door sociaal werkers, waaronder een beeldend therapeut en een maatschappelijk werker.

In een programma waarbij de focus ligt op talentontwikkeling reiken we middelen en instrumenten aan om het team en haar individuele leden sterker te maken door vergroting van talent en verbinding met elkaar.

Onze missie is om mensen te helpen werk van hun talent te maken. Het gaat erom plezierig werk en een plezierig leven te hervinden of te verkrijgen.

Iedereen met een beperking is bij ons welkom zich bij ons gezellig team aan te sluiten en daarin te doen wat ze leuk vinden, hun talent vergroten en ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

Ons team bestaat momenteel uit ongeveer tien mensen die op allerlei manieren hun steentje bijdragen. Dat kan in de winkel, de productie, het atelier of de keuken. Daar zijn veel activiteiten te doen en als dat niet direct aansluit bij een medewerker kijken we naar wat iemand graag zou willen en kijken we of dit in Het Theezaakje kunnen doen.

Onze waarden

Wat vinden wij belangrijk?

Het Theezaakje is er voor mensen, voor ontwikkeling, plezier, verbinding en creativiteit. In alle keuzes die we maken zijn deze waarden de kaders. Draagt het niet bij aan een van die waarden of gaat het in tegen wat wij belangrijk vinden, dan maken we een andere keuze.

Plezier

Iedereen wil een plezierig werk en een leuk leven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons doet wat diegene leuk vindt om te doen.

Ons product is met plezier gemaakt en dat is te zien!

Creativiteit

Plezierig werk betekent dat je je doet waar je goed in bent, je talenten ontplooit en leert hoe je je talenten in kan zetten zodat je eigen unieke zelf zichtbaar wordt.

Onze producten zijn uniek en bijzonder (net als onze mensen)!

Verbinding

Een plezierig leven hangt vooral af van prettig contact met de mensen om je heen.

Wij werken samen op basis van gelijkwaardigheid, we helpen en versterken elkaar, zoeken naar wederzijds vertrouwen en zijn open
over wat er speelt!

Ontwikkeling

Wanneer plezier, creativiteit en verbinding met anderen samenkomen heb je de perfecte voedingsbodem voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

We streven naar het beste van onszelf!

Meer info over samenwerken