De laatste ontwikkelingen! (05-2015)

In maart hebben heeft ‘Het Theeza(a)kje’ zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu zijn we een paar maandjes verder en willen we even achterom kijken en turen over de glooiende theevelden waar we vandaan komen en ook waar we naar toe gaan.

Afgelopen maanden hebben we een try-out gedaan met de Bedsthee, Cabarethee en Decollethee en het ging rap, snel, goed en geweldig. We lagen zelfs binnen een maand na de start op een voedselbeurs in Milaan. Sjonge ja, dat was leuk! Dus besloten we gewoon door te gaan. Dankzij allerlei input van enthousiastelingen hebben we gewerkt aan vijf nieuwe soorten.. en er komt er nog een, maar die houden we nog even geheim. Sinds een weekje of wat zijn de nieuwe soorten te bestellen bij onze afnemers en in onzer eigen webshop. Komende maanden zijn we op zoek naar meer afnemers door het hele land. Dus mocht je een cafe/theehuis/restaurant/giftshop/etc/etc waar het goed in het assortiment zou passen, laat het ons weten!

In juni hebben we een bedrijfsplan ingezonden naar de ‘Ignite Awards’ met het idee van een koffieboot voor jongeren in de wajong. Dat klonk als;  ‘Het Koffieboo(n)tje’: re-integratieproject voor adolescenten in de Wajong die de boot hebben gemist en weer vaste grond onder de voeten willen krijgen.’
Het idee behoorde niet tot de beste zes. Eerlijk gezegd vonden we dat ook niet zo erg want het is druk genoeg met thee alleen, maar de wens blijft om een sociale onderneming te starten voor jongeren in de Wajong.
Daarom gaan we dat idee verder uitwerken voor Het Theezaakje. We hebben de ambitie om een sociale werkplek te creëren voor jongeren in de Wajong. De komende weken gaan we hier flink op broeden. We gaan praten met de gemeente, het werkbedrijf en sociale ondernemers om goed uit te zoeken wat er allemaal bij komt kijken.

We willen een werkplek creëren waar van alles gebeurt, een werkervaringsplek, een theehuis waar je koffie en thee kan drinken, een broodje, een ontbijtje of lunch kan eten, een werkplaats waar de zakken worden gedrukt (we hebben net een zeefdrukmachine gekocht!), gevuld en gedistribueerd, en waar T-Shirts ontworpen en gedrukt kunnen worden. De komende tijd gaan we dit idee meer uitwerken. Mocht je ideeën hebben? Een pandje weten, tips of mogelijkheden zien of zelf een carrière te ambiëren als theesommelier van Het Theezaakje. Stuur gerust een mailtje!

P’s we hebben sinds kort ook een nieuwsbrief. Een keer in het kwartaal of misschien halfjaar sturen we een mailtje met recente ontwikkelingen, nieuwe soorten, grappige theeweetjes en teachings, nieuw pand, nieuw van alles. Wij houden niet van spam dus dat doen wij jou ook niet aan :),  je kan je bovendien op elk moment heel makkelijk afmelden. En onthoudt! Drink (onze) thee, stay okay!Geef een reactie

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)