Vacature Jobcoach

We zoeken een Jobcoach die ons kan ondersteunen in de werkbegeleiding.
Ben jij een empathische, sociale jobcoach met minimaal vijf jaar ervaring? Krijg je energie van het ondersteunen van anderen bij het ontdekken van hun talenten en voel jij je thuis in een klein team? Dan zoeken wij jou!
Lees verder

Wie zijn wij?

We zijn een sociale onderneming en zien thee als hét middel om mensen op weg te helpen naar betekenisvol werk. We bieden een reintegratietraject waarin deelnemers stappen zetten richting (betaald) werk of opleiding.

Theezaakje_Nijmegen_Losse Thee_Theepakket
Dit doen wij vanuit onze vier verdiepingen tellende winkel in de Lange Hezelstraat in Nijmegen.

Onze doelgroep

Het Theezaakje is een sociale medewerkerscoöperatie in Nijmegen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen krijgen door het verkopen van thee. In het Theezaakje ontdekken medewerkers de meest krachtige versie van zichzelf en helpen we elkaar op weg naar een passende werkplek of opleiding. 

Jaarlijks volgen ongeveer vijftien mensen bij Het Theeza(a)kje een ontwikkeltraject waarin het opbouwen van draagkracht, het vergroten van zelfvertrouwen en het ontdekken van plezier en talenten centraal staan. Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit mensen die vanwege psychische problematiek een opstapje nodig hebben naar werk. Daarom is er naast focus op professionele ontwikkeling ook veel aandacht voor persoonlijke doelen. 

Wij bieden werknemers een veilige werkplek waar zij de kans krijgen om allerlei soorten werkzaamheden op te pakken. Plezier, creativiteit en verbinding zijn de kernwaarden die in alles wat we doen centraal staan. 

Jouw rol als jobcoach

Als jobcoach bij Het Theeza(a)kje ondersteun je onze medewerkers gedurende hun hele ontwikkeltraject en draag je dagelijks zorg voor een veilige en fijne werkomgeving. Op de werkvloer heb je een begeleidende rol en voorbeeldfunctie. 

 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele reintegratietraject van medewerkers, van aanmelding en intake tot coaching en rapportage. Ook regel je en houd je zicht op herindicaties en arrangementen.
 • Je stelt samen met medewerkers ontwikkelplannen op met persoonlijke- en werkregelateerde doelen en evalueert samen de voortgang gedurende het traject.
 • Je activeert, motiveert en ondersteunt medewerkers in het werken aan hun doelen. Je coacht op sociale- en werknemersvaardigheden en ondersteunt indien nodig bij problemen op persoonlijk vlak. 

 

 • Je creeërt en waarborgt een veilig werkklimaat door het aanbrengen van structuur en kaders, het stellen en bewaken van grenzen en het bevorderen van open communicatie. 
 • Je werkt mee op de werkvloer bij het uitvoeren van de dagelijkse taken en processen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers, signaleert knelpunten en maakt deze bespreekbaar. 
 • Je onderhoudt nauw contact met het Werkbedrijf, betrokkenen uit het lokale sociale netwerk en het zorgnetwerk van medewerkers.
 • Je werft nieuwe potentiële medewerkers en begeleidt de doorstroom van bestaande medewerkers naar een nieuwe werkplek of opleiding. 
 • Je werkt aan het vergroten en professionaliseren van onze sociale impact, waaronder het uitvoeren en verbeteren van impacmetingen.
 • Je begeleidt eventuele stagiair(e)s. 

Wie zoeken wij?

In Het Theeza(a)kje werken we in een klein, hecht team op een gelijkwaardige manier samen. We zijn op zoek naar iemand met de volgende kwaliteiten:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding Social Work, jobcoaching, psychologie of een andere sociaal gerichte opleiding. 
 • Minimaal vijf jaar ervaring met arbeidsparticipatie. Ervaring met het begeleiden van mensen met psychische klachten is een grote pré. 
 • Je bent empathisch, kunt aansluiten bij mensen met verschillende achtergronden en luistert naar anderen met oprechte aandacht. 

 

  • Je legt gemakkelijk contact en bent communicatief sterk. Je vindt het leuk om contact en verbinding tussen medewerkers te faciliteren. 
  • Je krijgt energie van het opbouwen van ondersteunende en gelijkwaardige relaties met anderen. 
  • Je vindt het leuk om op allerlei gebieden mee te werken en kan je begeleidende rol combineren met hands-on werkzaamheden.
  • Je voelt je thuis in een kleine en dynamische organisatie. Je bent stressbestendig, een doorzetter en kunt snel schakelen. 
  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving binnen het sociale domein en kent de arbeidsmarkt, of bent bereidt je hierin te scholen. Ervaring als tussenpersoon met het Werkbedrijf en/of het UWV en een bestaand netwerk in het sociale domein Regio Nijmegen zijn pluspunten.

Wie bieden wij?

Het Theeza(a)kje is een kleine, informele en dynamische onderneming, waarin jij als jobcoach écht het verschil kunt maken. Daarnaast bieden wij:

Een jaarcontract, met een proeftijd van 3 maanden, voor 24-32 uur per week met uitzicht op verlenging.  

Een salaris vanaf €2.160 – €2.850 bruto per maand (o.b.v. 32 uur). 

Een leuke, gezellige werkplek waar we aandacht hebben voor elkaar en naast het werken aan serieuze doelen ook veel lol hebben samen.

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je solliciteren?

Mail dan voor 9 oktober 2023 naar info@het-theezaakje.nl. Wil je eerst graag wat meer weten over Het Theeza(a)kje en/of de functie? Bel dan met Hidde Blom, via +31640945341. 

Neem contact op met Hidde