Jasmijn thee en Camembert : wederom een klassieke combinatie

Thee tip: Jasmijn thee en Camembert : wederom een klassieke combinatie.

 

Jasmijn thee en Camembert is wederom een klassieke combinatie aldus Naomi, onze theesommelier in opleiding.

Jasmijn thee versterkt de enigszins bloemige aroma’s van kaas, maakt bv. marmelade minder bitter en laat onderstaand recept prachtig samensmelten tot een harmonieus geheel.

 

 

Camember-Scones met Provençaalse kruiden en sinaasappelmarmelade

Om eerlijk te zijn vond ik het een schande dat ik nog altijd geen recept voor scones had gepost. Als je schrijft over thee en eten combineren kun je eigenlijk niet om scones heen. Scones horen nu eenmaal bij thee. Punt. Ook wilde ik al heel lang iets met camembert maken.

Ik ben dol op thee en kaas combinaties, en camembert vormt zo’n heerlijke combi met jasmijn. Uiteindelijk besloot ik om die twee ideeën samen te voegen, en voilà; Camember-Scones. Voeg daar ook nog wat sinaasappelmarmelade aan toe (sinaasappel, ook al zo’n lekkere combi met jasmijn) en je hebt echt iets heel lekkers te pakken.

Deze scones zijn van zichzelf al heel lekker, maar met een kop Jasmijn thee erbij komen ze pas echt tot hun recht.

Ingrediënten:

  • 275 gr. zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • Peper
  • 40 gr. ongezouten roomboter
  • 75 gr. Camembert verkruimeld
  • 1,5 tl. Provençaalse kruiden
  • 150 ml. melk (plus een beetje extra om de scones mee in te kwasten)
  • Clotted cream
  • Sinaasappelmarmelade

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Voeg in een kom zelfrijzend bakmeel, zout en peper samen. Roer even door elkaar met een spatel. Voeg de blokjes boter toe en wrijf deze met je vingers door het deeg heen, het wordt nu een beetje kruimelig.
  3. Voeg de camembert en Provençaalse kruiden toe, roer dit met een spatel gelijkmatig door het mengsel.
  4. Giet de melk erbij. Roer met de spatel tot het bijna een bal deeg is, kneed dan met de handen kort tot het daadwerkelijk een stevige bal deeg is. Kneed niet te lang, dan kun je de brokken kaas niet meer proeven, en dat zou zonde zijn.
  5. Verdeel de deegbal in tweeën, en vorm hier twee ronde schijven van ongeveer 3-4 cm dikte van. Snijd met een scherp mes iedere schijf in 8 punten, zodat je 16 mini scones hebt.
  6. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met wat melk.
  7. Bak de scones in 12-15 minuten in een voorverwarmde oven.
  8. Laat kort afkoelen voor serveren.
  9. Serveer de scones met clotted cream en sinaasappelmarmelade.

Tip: Clotted cream kun je heel makkelijk zelf te maken door een bekertje slagroom te mengen met mascarpone en dit op te kloppen tot een dikke romige crème.