Het Theezaakje

Het verhaal van: Astrid

Jeej ik mag weer naar het Theezaakje vandaag! Lekker aan de gang buiten de deur, in ons leuke pandje in de Lange Hezelstraat.


Het doet mij goed weer bezig te zijn met andere dingen dan alleen moeder zijn en het huishouden.

Door mijn chronische klachten heb ik weinig energie en snel pijn en zat al langere tijd thuis. Werken naast de opvoeding van mijn dochter vond ik spannend. Gelukkig kwam het Theezaakje op mijn pad. Hier kan ik rustig proberen en voelen hoe het is om te werken en te kijken hoe mij dit af gaat. Ondanks dat ik natuurlijk nog regelmatig last heb van mijn klachten geeft het werken bij het Theezaakje mij vooral energie, waardoor ik de klachten als minder storend ervaar. Nieuwe mensen ontmoeten, fijne begeleiding, mezelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren, dat is wat me goed doet!

Er valt genoeg te ontdekken en ontwikkelen bij het Theezaakje. Aangezien het pas net is begonnen en er een platte organisatie structuur is, besluiten we veel samen en heb ik ook het gevoel dat mijn mening en ideeën er toe doen. We creëren het samen en dat is erg leuk.

Mijn week is een stuk overzichtelijker nu ik 2 ochtenden in de week naar het Theezaakje ga. Wanneer je alleen maar thuis zit duren de dagen erg lang en zijn ze veelal hetzelfde. Nu verdeel ik mijn eigen tijd beter en als ik bij het Theezaakje ben, ben ik ook helemaal daar.


Ik vind het leuk om in de winkel te staan en contact te hebben met mensen en hen te vertellen over onze Thee.

Zelf leer ik elke dag ook nog weer nieuwe dingen, de wereld van de Thee is een oneindige ontdekkingstocht waar ik nog veel in kan ontdekken. De werkzaamheden zijn goed gestructureerd, er is ruimte om je behoeften en grenzen aan te geven en de begeleiding is erg betrokken bij je persoonlijke ontwikkelingsplan. Regelmatig wordt er een moment gepland om even samen te zitten en de gang van zaken te bespreken.

Ik ben dus erg blij met mijn werkplek en eigen ontwikkeling. Ik krijg steeds meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en kunnen werken en ik hoop dat dit alleen maar verder zal groeien. En kom vooral een keer langs bij me in de winkel voor een lekkere bak thee!