Het Theeblad met het laatste nieuws (3-2018)

 

Het Theeblad

Het is alweer even geleden dat je iets van ons hebt gehoord…
en dat terwijl er zoveel is gebeurd! We vertellen je middels deze nieuwsbrief graag over de ontwikkelingen van afgelopen jaar. Vanaf nu willlen we je met een terugkerende nieuwsbrief graag op de hoogte houden. In ‘Het Theeblad’ brengen we het laatste nieuws, toekomstplannen, een persoonlijk verhaal, theetips van Naomi en natuurlijk de beste woordgrappen. En we willen ook graag jouw input, maar daarover later meer!

 

 

 

Terugblik 2017
Sjonge, in januari 2017 zaten we nog te ploeteren in een anti-kraak gebouw met een lek dak en een dikke trui aan omdat de verwarming het niet deed. Nu zijn we bijna een jaar verder en zit ik, lekker warm en droog, deze nieuwsbrief te schrijven in een mooi historisch pandje in het centrum, in een van de leukste straten van Nijmegen! 

 

 

Wat is het hard gegaan! Na het slagen van de crowdfundcampagne zijn we gaan klussen en in maart waren we helemaal klaar met verbouwen en hebben we dankzij alle giften er een mooie plek van weten te maken! Heel erg bedankt voor jullie steun!

 

 

 

Sociale missie

We zijn in mei gestart met onze sociale missie om mensen met een lichamelijke of psychische beperking te coachen en op weg te helpen naar een leuke baan. Afgelopen jaar druppelden er gaandeweg mensen binnen die moeilijk de arbeidsmarkt op komen maar wel kunnen werken en dat ook graag willen. Dankzij de kleinschaligheid, gevarieerde werkzaamheden, beperkte werkdruk en intensieve begeleiding is het gelukt een laagdrempelige opstapplek te creëren. Het TEAm bestaat nu uit vier werkbegeleiders en zes deelnemers voor de Reintheegratie!
Dit doen we in samenwerking met verschillende zorginstellingen, waaronder Onder de Bomen, RIBW en Pluryn. Lees verderop het verhaal van Karin en haar ervaring op de werkvloer. 

 

 

Wat kan je in onze winkel vinden?
In de winkel maken en verkopen we thee en alles wat met thee te maken heeft. Natuurlijk vooral onze eigen theelijn maar ook theekopjes, theemutsen, theepotten, theezeefjes en allerlei soorten exclusieve theeën en kruiden. Gaandeweg breiden we ons assortiment beetje bij beetje uit en wanneer we het niet hebben gaan we voor je op zoek!
Je kan bij ons thee proeven en elke dag van onze huisgemaakte taart genieten. In 2018 gaan we exclusieve high-tea’s organiseren en wordt de menukaart uitgebreid. Met een beetje geluk krijgen we ook een terras voor tijdens de warme zomermaanden!
 

Onze thee werkt!
-van de werkvloer-

Jeej ik mag weer naar het Theezaakje vandaag! Lekker aan de gang buiten de deur, in ons leuke pandje in de Lange Hezelstraat. Het doet mij goed weer bezig te zijn met andere dingen dan alleen moeder zijn en het huishouden. Door mijn chronische klachten heb ik weinig energie en snel pijn en zat al langere tijd thuis. Werken naast de opvoeding van mijn dochter vond ik spannend. Gelukkig kwam het Theezaakje op mijn pad. Hier kan ik rustig proberen en voelen hoe het is om te werken en te kijken hoe mij dit af gaat. Ondanks dat ik natuurlijk nog regelmatig last heb van mijn klachten geeft het werken bij het Theezaakje mij vooral energie, waardoor ik de klachten als minder storend ervaar. Nieuwe mensen ontmoeten, fijne begeleiding, mezelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren, dat is wat me goed doet!

Er valt genoeg te ontdekken en ontwikkelen bij het Theezaakje. Aangezien het pas net is begonnen en er een platte organisatie structuur is, besluiten we veel samen en heb ik ook het gevoel dat mijn mening en ideeën er toe doen. We creëren het samen en dat is erg leuk.
Mijn week is een stuk overzichtelijker nu ik 2 ochtenden in de week naar het Theezaakje ga. Wanneer je alleen maar thuis zit duren de dagen erg lang en zijn ze veelal hetzelfde. Nu verdeel ik mijn eigen tijd beter en als ik bij het Theezaakje ben, ben ik ook helemaal daar.
Ik vind het leuk om in de winkel te staan en contact te hebben met mensen en hen te vertellen over onze Thee. Zelf leer ik elke dag ook nog weer nieuwe dingen, de wereld van de Thee is een oneindige ontdekkingstocht waar ik nog veel in kan ontdekken. De werkzaamheden zijn goed gestructureerd, er is ruimte om je behoeften en grenzen aan te geven en de begeleiding is erg betrokken bij je persoonlijke ontwikkelingsplan. Regelmatig wordt er een moment gepland om even samen te zitten en de gang van zaken te bespreken.

Ik ben dus erg blij met mijn werkplek en eigen ontwikkeling. Ik krijg steeds meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en kunnen werken en ik hoop dat dit alleen maar verder zal groeien. En kom vooral een keer langs bij me in de winkel voor een lekkere bak thee.

Astrid
34 jaar, alleenstaande moeder, chronische pijnklachten

 

 

 

Onze Missie
Afgelopen jaar verkopen hebben een flink aantal retailers onze thee in hun schappen verkocht. Zonder samenwerkingspartners spelen we niets klaar en zijn daarom erg blij met zoveel enthousiasme!
Onze missie voor komend jaar is om iedereen kennis te laten maken met onze thee. We willen dat onze thee in alle steden komt te liggen. We zoeken om die reden meer samenwerkpartners in horeca en detailhandel. Weet jij plekken waar nog met lange tanden thee gedronken wordt? Laat het ons weten, wij schenken graag onze vrolijke thee! 🙂
Meer afnemers, betekent voor ons meer werk en dat hebben we nodig om sociale impact te maken. Door te groeien worden we een gezond bedrijf wat betekent dat onze sociale impact duurzamer en groter wordt en dat is wat we willen!

 

 

Help ons met een donatie en klik hier
 

Wat gaan we doen in 2018?
Komend jaar gaan we weer uitbreiden… We hebben een subsidie gekregen van Stichting Doen waarmee we in korte tijd kunnen groeien en dan wel de hoogte in. Precies wat we nodig hebben! Ons pandje is erg leuk, maar toch ook een beetje klein. Nu huurden we alleen de begane grond en eerste verdieping maar het pandje is vier verdiepingen hoog en daar gaan we wat van snoepen. Dankzij de subsidie kunnen we meer verdiepingen huren zodat we high-tea’s kunnen voorbereiden, een grotere productieruimte voor opslag en kantoor kunnen inrichten en op zolder willen we t.z.t  een atelier om meer producten, bijv. keramiek, te maken die we weer in de winkel gaan verkopen. Door al die extra ruimte kunnen we ook meer mensen op weg helpen. In 2018 hebben we dus weer genoeg te doen!

 

 

Sluit je aan bij onze Communitea!
In 2018 willen we ook aandacht voor onze community. We hebben graag contact met jou omdat we geloven dat jij ons kan helpen met onze sociale missie: wij vinden dat iedereen, ongeacht een lichamelijke of psychische beperking, een leuke baan verdient. We bouwen aan een ‘Communitea’ van zakelijke en particuliere klanten. Voor zakelijke klanten willen we behalve thee voor in de koffiehoek,  ook de juiste mensen voor  openstaande vacatures leveren zodat succesvolle uitstroom van onze medewerkers mogelijk wordt gemaakt. Ook jij kan op allerlei manieren meehelpen.  We vinden het bijvoorbeeld heel interessant als jij zou willen helpen en delen in jou netwerk en expertises. We willen je daarover graag in het volgende Theeblad meer vertellen! Ben je al benieuwd en enthousiast en zie je een mogelijke connectie laat het ons weten!
We zien je graag in de Lange Hezelstraat!
Tot ziens!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)