Het Theezaakje

Het Theeblad : maart 2018

Het Theeblad : maart 2018


Het is alweer even geleden dat je iets van ons hebt gehoord…
en dat terwijl er zoveel is gebeurd!

We vertellen je middels deze nieuwsbrief graag over de ontwikkelingen van afgelopen jaar. Vanaf nu willen we je met een terugkerende nieuwsbrief graag op de hoogte houden. In ‘Het Theeblad’ brengen we het laatste nieuws, toekomstplannen, een persoonlijk verhaal, theetips van Naomi en natuurlijk de beste woordgrappen. En we willen ook graag jouw input, maar daarover later meer!

Terugblik 2017


Sjonge, in januari 2017 zaten we nog te ploeteren in een anti-kraak gebouw met een lek dak en een dikke trui aan omdat de verwarming het niet deed …

Nu zijn we bijna een jaar verder en zit ik, lekker warm en droog, deze nieuwsbrief te schrijven in een mooi historisch pandje in het centrum, in een van de leukste straten van Nijmegen! Wat is het hard gegaan! Na het slagen van de crowdfundcampagne zijn we gaan klussen en in maart waren we helemaal klaar met verbouwen en hebben we dankzij alle giften er een mooie plek van weten te maken! Heel erg bedankt voor jullie steun!

Sociale missie

We zijn in mei gestart met onze sociale missie om mensen met een lichamelijke of psychische beperking te coachen en op weg te helpen naar een leuke baan. Afgelopen jaar druppelden er gaandeweg mensen binnen die moeilijk de arbeidsmarkt op komen maar wel kunnen werken en dat ook graag willen. Dankzij de kleinschaligheid, gevarieerde werkzaamheden, beperkte werkdruk en intensieve begeleiding is het gelukt een laagdrempelige opstapplek te creëren. Het TEAm bestaat nu uit vier werkbegeleiders en zes deelnemers voor de Reintheegratie! Dit doen we in samenwerking met verschillende zorginstellingen, waaronder Onder de Bomen, RIBW en Pluryn. Lees verderop het verhaal van Karin en haar ervaring op de werkvloer.

Wat kan je in onze winkel vinden?

In de winkel maken en verkopen we thee en alles wat met thee te maken heeft. Natuurlijk vooral onze eigen theelijn maar ook theekopjes, theemutsen, theepotten, theezeefjes en allerlei soorten exclusieve theeën en kruiden. Gaandeweg breiden we ons assortiment beetje bij beetje uit en wanneer we het niet hebben gaan we voor je op zoek!Je kan bij ons thee proeven en elke dag van onze huisgemaakte taart genieten. In 2018 gaan we exclusieve high-tea’s organiseren en wordt de menukaart uitgebreid. Met een beetje geluk krijgen we ook een terras voor tijdens de warme zomermaanden!

Onze Missie

Afgelopen jaar verkopen hebben een flink aantal retailers onze thee in hun schappen verkocht. Zonder samenwerkingspartners spelen we niets klaar en zijn daarom erg blij met zoveel enthousiasme!
Onze missie voor komend jaar is om iedereen kennis te laten maken met onze thee. We willen dat onze thee in alle steden komt te liggen. We zoeken om die reden meer samenwerkingspartners in horeca en detailhandel.


Weet jij plekken waar nog met lange tanden thee gedronken wordt? Laat het ons weten, wij schenken graag onze vrolijke thee! ?

Meer afnemers, betekent voor ons meer werk en dat hebben we nodig om sociale impact te maken. Door te groeien worden we een gezond bedrijf wat betekent dat onze sociale impact duurzamer en groter wordt en dat is wat we willen!

Wat gaan we doen in 2018?

Komend jaar gaan we weer uitbreiden… We hebben een subsidie gekregen van Stichting Doen waarmee we in korte tijd kunnen groeien en dan wel de hoogte in. Precies wat we nodig hebben! Ons pandje is erg leuk, maar toch ook een beetje klein. Nu huurden we alleen de begane grond en eerste verdieping maar het pandje is vier verdiepingen hoog en daar gaan we wat van snoepen. Dankzij de subsidie kunnen we meer verdiepingen huren zodat we high-tea’s kunnen voorbereiden, een grotere productieruimte voor opslag en kantoor kunnen inrichten en op zolder willen we t.z.t  een atelier om meer producten, bijv. keramiek, te maken die we weer in de winkel gaan verkopen. Door al die extra ruimte kunnen we ook meer mensen op weg helpen. In 2018 hebben we dus weer genoeg te doen!

Sluit je aan bij onze Communitea!

In 2018 willen we ook aandacht voor onze community. We hebben graag contact met jou omdat we geloven dat jij ons kan helpen met onze sociale missie: wij vinden dat iedereen, ongeacht een lichamelijke of psychische beperking, een leuke baan verdient. We bouwen aan een ‘Communitea’ van zakelijke en particuliere klanten. Voor zakelijke klanten willen we behalve thee voor in de koffiehoek, ook de juiste mensen voor openstaande vacatures leveren zodat succesvolle uitstroom van onze medewerkers mogelijk wordt gemaakt. Ook jij kan op allerlei manieren meehelpen. We vinden het bijvoorbeeld heel interessant als jij zou willen helpen en delen in jou netwerk en expertises. We willen je daarover graag in het volgende Theeblad meer vertellen!


Ben je al benieuwd en enthousiast en zie je een mogelijke connectie laat het ons weten!We zien je graag in de Lange Hezelstraat! Tot ziens!